Jdi na obsah Jdi na menu

Jukka Golem

j-mala.jpg

Když jsme si 13.10.2013 přivezli Jukky domů, její první kamarád byl náš kocour Kamarád, celou noc se od ní nehnul. Jukky rostla, jezdila se mnou do práce, kde měla stádo oveček, stádo koní a 2 lamy alpaky i jiná zvířátka. Byla již z rodného domova zvyklá na zvířata, ihned ukázala, jaké vlohy v sobě nosí. Bohužel mé pracovní vytížení mi nedovolilo věnovat se více výcviku v pasení, jen 6.9.2014 jsme se zúčastnili ZVOP v Martínkovicích a zkoušku úspěšně ukončili. Doma jsme prováděli canisterapii s nemocnou maminkou, tam ukázala svou neskutečnou trpělivost a oddannost. Zúčastnili jsme se i tří výstav s velmi pěkným slovním hodnocením a výsledkem: 2x VD, poslední V, následně bonitace s uchovněním. Po změně zaměstnání jsem si naplánovala přes zimu 2015 pokračovat ve výcviku v pasení, bohužel jsem onemocněla a musela vše odložit na neurčito.

jukky-a-artus.jpg

Jukky je klidná, vyrovnaná fena, milující svou rodinu i zvířata kolem sebe. Nechá se sebou dělat cokkoliv. Od nasazených brýlí, čepicí apod., vození v kolečku, na saních i na kole v baťohu, v důlním vláčku atd. Ráda aportuje, skáče přes překážky, miluje vodu, jak plavání, tak stříkající proud. Doprovází nás všude na cestách, dovolenou si bez ní nedokážeme představit. Prostě úžasná fena úžasného plemene.

Krátce rodokmen:
Otec : import - Kuhaylan's Oz-Cuba Libre-W (nádherný charakterní pes, pracovitý, oba rodiče výstavní šampioni). Matka : Plumberry Fitmin ( pochází z velmi dobré pastevecké linie), sama výborně pase.


Zdravotní výsledky - DKK B/B 104°,104° (standartní nález, jen úhel, u fen častné, nezpůsobuje žádné problémy), DLK 0/0, OCD nepostižen,  prostá očních vad. Ve středním rámci, výška 48cm.

Její původ: http://bcccz.cz/gen/genealogie.php?gPage=1&gSearch=&gCmku=1&gNameT=1&gName=jukka&gAct=detail&ID=9866